free web stats

Planning

Niet voor niets is scholing aangegeven als eerste doel. Immers, willen we meehelpen om de situatie in de vluchtelingenkampen verbeteren, dan zal een groot deel daarvan vanuit de jeugd moeten komen. Jongeren moeten de instrumenten krijgen om zichzelf te ontplooien en daardoor beter toegerust het leven buiten de kampen aan te kunnen.

Als eerste willen we een schooltje oprichten in Ain El-Helwah waar zowel computerles (incl. internetmogelijkheid) als Engels gegeven kan worden. Immers, het viel ons op, dat in de gezinnen waar een computer staat deze niet voldoende gebruikt wordt voor educatieve doeleinden, maar voor spelletjes. Daarnaast spreekt de jeugd te weinig Engels om bij verdere studies en/of werkzaamheden, waarbij contacten zijn met buitenlanders, zich te handhaven. Zo denken we, dat er binnen niet al te veel jaren een fors aantal banen binnen de toeristische sector beschikbaar komen, waarbij voor de vervulling voldoende kennis van Engels een must is.

Om tegelijk al iets van arbeid te creëren denken we aan het opzetten van een kleinschalige reisorganisatie, die Libanon als bestemming heeft. De benodigde kennis daarvoor is reeds aanwezig in het bestuur.
anbilogo

 

Stichting Mijn Thuis is in het bezit van een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wij staan bekend als Stichting Mijn Thuis bij de belastingdienst. Dit betekent dat u uw giften aan Stichting Mijn Thuis kunt aftrekken van de belasting, indien u voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst. Voor meer informatie, bezoek de website van de belastingdienst. klik hier